Přidat RSS kanál Aktualit

Prohlášení ke kauze údajné zpronevěry dědictví ve spolku Kočka mezi lidmi

07.08.2015

Vzhledem k tomu, že současná kauza údajné zpronevěry dědictví věnovaného opuštěným kočkám v péči plzeňského spolku Kočka mezi lidmi by mohla u veřejnosti i před našimi sponzory poškodit jméno našeho spolku s názvem Sekce na ochranu koček při Svobodě zvířat, vydáváme toto prohlášení:

Spolek Kočka mezi lidmi, který v Plzni působí a spolek Sekce na ochranu koček působící v rámci plzeňské Svobody zvířat, jsou dva naprosto samostatné subjekty, které vykonávají svoji činnost v oblasti pomoci opuštěným kočkám v Plzni.

Po právní a legislativní stránce (viz identifikační čísla) nemají tyto dva subjekty spolu nic společného a současná kauza údajné zpronevěry dědictví ve spolku Kočka mezi lidmi se našeho plzeňského spolku Sekce na ochranu koček nijak netýká.

Za Sekci na ochranu koček při plzeňské Svobodě zvířat

Mgr. Naďa Svobodová

»zpět do archivu aktualit

Aktuálně

Připojte se k pochodům

16.11.2018

srdečně Vás zveme na protestní pochody "Politici! Cirkusy se zvířaty nechceme", které proběhnou souběžně ve středu 21.11. a to hned ve třech velkých městech ČR.
Konkrétně v PrazeBrně a Olomouci.

Chcete vědět více?

Otevřený dopis organizací na ochranu zvířat

08.11.2018

Po vyjádření Ministerstva zemědělství, že plánuje zákaz vystupování zvířat v cirkusech, začaly cirkusy se zvířaty mobilizovat své síly. N adresu ochránců zvířat zaznívají nelichotivé komentáře i nepřímá obvinění z vypouštění zvířat, násilností či žhářství. Kampaň je prý vedena proti cirkusákům, a ne proti cirkusům. Údajně hrozí zabití tisíců zvířat a aktivistům je to prý jedno, protože jejich sloganem je „lepší mrtvý, než žít v zajetí“. Nechybí ani obvinění, že kampaň je vedena na objednávku jedné vládní politické strany. Zakládají se ale tato tvrzení na pravdě?

Nový Zpravodaj Svobody zvířat III/2018

17.10.2018

Vychází podzimní číslo našeho čtvrtletního zpravodaje. V úvodním článku jsme se zaměřili na obchod se žirafími produkty.

»všechny aktuality