Přidat RSS kanál Aktualit

Česko kožešiny nenosí (tisková zpráva)

16.05.2017

Tisková zpráva Svobody zvířat, Praha 16. 5. 2017

Organizace na ochranu zvířat, Svoboda zvířat, pořádá ve čtvrtek 18. května celorepublikovou akci Česko kožešiny nenosí. Účast prozatím potvrdilo na facebooku k dvěma stům lidí.

Česko kožešiny nenosí je setkání občanek a občanů, kterým není lhostejný osud zvířat chovaných primárně za účelem získání kožešiny. Cílem setkání je upozornit zákonodárce na to, že česká společnost kožešiny nenosí a je pro zákaz chovu tzv. kožešinových zvířat, jak ostatně ukázal i nedávný reprezentativní průzkum veřejného mínění, podle nějž  se zákonem zakazujícím chov tzv. kožešinových zvířat souhlasí 83 % občanů a občanek České republiky.

Svoboda zvířat pořádá v rámci akce dvě setkání, a to v Praze a Plzni. Všechna ostatní setkání organizují sami občané a občanky ve svých městech, domlouvají se na facebooku v události Česko kožešiny nenosí. Do dnešního dne se k akci přidali lidé z Brna, Českých Budějovic, Olomouce, Pardubic, Prostějova a Trutnova.

„Jde o akci přátelskou, která má upozornit na to, že novela zákona zakazujícího kožešinové farmy v České republice čeká v Poslanecké sněmovně na schválení. Během jednotlivých setkání se občané a občanky, kteří zákaz podporují, společně vyfotí s nápisem, že jejich město kožešiny nenosí,“ říká Lucie Hemrová, organizátorka akce z organizace Svoboda zvířat.

Novelu zákona čeká v Poslanecké sněmovně 3. čtení, během něhož poslanci a poslankyně budou o novele zákona a všech pozměňovacích návrzích hlasovat. Třetí čtení novely by mohlo přijít na řadu již na květnové schůzi Poslanecké sněmovny.

Zákaz chovu tzv. kožešinových zvířat již přijalo 10 evropských států např. Velká Británie, Rakousko či Chorvatsko.

Více informací najdete na www.protisrsti.cz a ve facebookové v události: www.facebook.com/events/230204790799878/

Kontaktní osoba: Lucie Hemrová, 720 415 887, protisrsti@svobodazvirat.cz

Již domluvená setkání:

Brno - 18:00 - u Janáčkova divadla

Česká Lípa - 18:00 náměstí T.G. Masaryka před radnicí

České Budějovice: 12:30–18:00 Náměstí Přemysla Otakara II.: https://facebook.com/events/1380086852047739

Olomouc: 18:00 Horní nám. (u sloupu Nejsv. trojice): https://www.facebook.com/events/449852358703243/

Opava - 16:30 - Horní náměstí

Pardubice: 18:00 na Třídě Míru u pošty: https://www.facebook.com/events/377362825991258/

Plzeň: hromadný sraz 18:00 na nám. Republiky u Andělíčka

Praha:

1) 12:30 na nám. Jana Palacha
2) 19:00 na Prvním nádvoří Pražského hradu, u sochy T.G.M.

Prostějov: 15:00 na náměstí T. G. M. u radnice: https://www.facebook.com/events/158119021389396/

Trutnov: 12:40 na nám. Republiky:

»zpět do archivu aktualit

Aktuálně

Jak na Vánoce bez krutosti

15.12.2017

Jak nám všem tedy nadělit pohodovější Vánoce? Pravidlo číslo 1: Nekupujte dárky, kvůli kterým zvířata trpěla. To platí jak pro výrobky z pravých kožešin, kožené výrobky, ale i kosmetiku.

Svoboda zvířat hostem Seznam zpráv

13.12.2017

V Pátek 8. 12. jsme byli hosty Seznam zpráv, pořadu Duel. Tématem pořadu byla zvířata v cirkusech.

Den dárců

29.11.2017

Ti, kteří pomáhají, mají dnes svátek. Tímto velmi děkujeme všem, kteří mají velké srdce a finančně pomáhají zvířatům, která si sama pomoci nedokážou. Děkujeme každému, kdo si najde čas a pomáhá nám jako dobrovolník.

»všechny aktuality